Leren

Een unieke opleiding op een unieke plek! Kokkels vang je zelf en banket en brood bak je met de lokale bakker. De boer leert je alles over de melkveehouderij en met de lekkere Schiermonnikoogse melk, leer jij ijs maken. In de zelfpluktuin hoor je hoe met behulp van koffiedik de lekkerste groenten wordt geteeld om hier vervolgens de sterren van de hemel mee te koken. Daarnaast volg je een erkende mbo horeca opleiding tot kok en gastheer/-vrouw van twee in één jaar.

Kok 
Het koksvak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit, houd jij je hoofd koel.

Gastheer/-vrouw
Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, proberen je het iedereen naar de zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer/-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven. 

Wonen

Je woont samen met klasgenoten en/of collega’s in het appartement van je werkgever. Waar je op Schiermonnikoog ook zit; strand en horeca zijn dichtbij.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is één van de Waddeneilanden en heeft 931 inwoners. Het eiland heeft één dorp genaamd Schiermonnikoog, ook wel Lytje Pole genoemd. Daar vind je de supermarkt, school en vele horecagelegenheden. Schiermonnikoog is kleinschalig, overzichtelijk en gezellig. Het eiland leeft voornamelijk van toerisme; er komen jaarlijks zo’n 300.000 mensen naartoe. 

Vrije tijd
Schiermonnikoog heeft de breedste stranden van Europa en is geliefd vanwege de ongerepte natuur. Hoewel het eiland bekend staat om zijn rust, is er van alles te doen. Van paardrijden tot kitesurfen, van mountainbiken tot yoga op het strand. Geniet zelf van de vele horeca die het eiland te bieden heeft en ga samen met je vrienden naar het strand. Geniet van een van de zonsondergang bij een van de strandtenten om vervolgens te gaan dansen in de disco.

zelfstandig wonen

Werken

Eén eiland, vele keuzes. Van luxe restaurant tot gezellig eetcafé, van wijnbar & bistro tot strandhotel. Schiermonnikoog heeft het allemaal! De één werkt liever in een eenvoudige keuken om de basistechnieken goed onder de knie te krijgen, de ander wil juist knallen in een dynamische strandtent. Laat jouw gasten de verschillende smaken van het eiland proeven; voor elk horecahart heeft Schiermonnikoog een bestemming.

Praktische informatie
Leerlingen werken 32 uur (conform horeca-cao) bij een horecabedrijf op Schiermonnikoog. 

Matching
Aan het begin van het schooljaar maak je kennis met de horecaondernemers van Schiermonnikoog en zij met jou. Samen met de partnerrestaurants matcht de Schier Academy jou bij de passende werkgever.

Coach
Op de werkvloer word je begeleid door een coach. De coach helpt je bij het inwerkproces, het plannen en structureren van je werk en de omgang met leidinggevende en collega’s. Samen maak je jouw werkervaring tot een succes!